Deze opdracht komt voort uit de onlangs gepubliceerde Roadmap 'Testen en Traceren', om mobiele testunits in te zetten op plekken waar er een tekort is aan testcapaciteit, bijvoorbeeld na een lokale uitbraak.

Pouw Vervoer GGD Mobiele Testunit2 minGGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Als overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) werken zij mét en vóór de leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Daarvoor bundelen zij de krachten van de leden met hun 12.000 professionals. Ook is zij de verbindende schakel met kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners.Pouw Vervoer GGD Mobiele Testunit4 min

Met deze unieke samenwerking toont Touringcarbedrijf Pouw Vervoer haar veelzijdigheid aan. ‘Wat niemand weet is dat wij al sinds jaar en dag onze voertuigen en units ombouwen naar de wensen van onze opdrachtgevers. In het voortraject, met het schrijven van de aanbesteding, heeft de salesafdeling zich verdiept in de aanbestedingsdocumenten en exacte wensen van de GGD. Tezamen met een tekening en visualisatie van de testunits werd de aanbesteding ingediend. Na de gunning op 22 oktober jl. zijn wij direct gestart met het projectteam en onze stakeholders met de specialistische aanpassingen en de bouw van deze testunits, omdat er immers geen tijd te verliezen was. In onze branche werken wij altijd onder tijdsdruk en moeten wij iedere minuut creatief met de klant meedenken. Ik ben dan ook ontzettend blij met het behalen van de deadline van 1 november 2020, aldus Johan Pouw Algemeen Directeur van Pouw Vervoer.’

'Wij hadden een goede week de tijd om de testunits vanaf de tekening te bouwen. Onze medewerkers en partners hebben in een twee ploegensysteem doorgewerkt om de deadline te halen. De basis is gelegd en eventuele uitbreiding van testunits geschied binnen 24uur na opdracht. Het maakt ons trots dat wij op deze manier een belangrijke bijdrage leveren in de bestrijding van het COVID-19 virus', vult Martijn van der Kroef namens Pouw Vervoer aan. Speciale dank gaat uit naar onze flexibele collega’s in de werkplaats en onze stakeholders:

Carrosserie Akkermans

Stephan van Rooijen Reclame

Orhan Stoffering Vianen

BAS Trucks Veghel

Kleyn Trucks Vuren

Camper Totaal IJsselstein

De huidige tien, volledig naar wensen van de klant aangepaste coronatestbussen, staan 24/7 paraat om als mobiele testlocatie te fungeren. Sinds januari 2021 is er opgeschaald naar 15 voertuigen.

Corona mobiele testuni GGD 3 Hillegom

Corona mobiele testuni GGD 10 Hillegom

Foto's: Pouw Vervoer en René van Basten