Als eerste touringcarbedrijf CO2 neutraal

De CO2-uitstoot moet omlaag. Daarom verkleint Pouw Vervoer haar CO2-voetafdruk door klimaatneutraal te rijden. Onze voertuigen rijden, als eerste touringcarbedrijf van Nederland, CO2-Emissie neutraal!

Natuurschade neutraliseren

We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen dat auto's, vrachtauto's en bussen schadelijk zijn voor het klimaat, of dat u deze schade kunt beperken door zuiniger of minder te rijden. Maar wist u ook dat de resterende CO2-uitstoot kan worden gecompenseerd door ergens anders in dezelfde hoeveelheid CO2 te verlagen? Dit is hoe wij bij de Pouw Vervoer groep verantwoordelijkheid nemen voor de uitstoot die wij veroorzaken.

Neutraal via de juiste kanalen

Door deze bijdrage via onze dieselleverancier OK Oliecentrale, financiert de Pouw vervoer Groep duurzame projecten met aanplant en bescherming van bossen die CO2 opnemen. De wereldwijde ontbossing draagt immers voor een belangrijk deel bij aan het broeikasprobleem. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in windenergie.

Het broeikaseffect

CO2 is op zich een onschuldig gas dat in onze atmosfeer voorkomt. Sterker nog, zonder CO2 en andere broeikasgassen om onze aarde heen, zou het hier stervenskoud zijn. Gemiddeld -18 in plaats van +15 graden. CO2 vormt namelijk samen met andere broeikasgassen een warme deken om de aarde heen.
Vroeger was de hoeveelheid CO2 zo’n beetje constant. Dus wat er vrijkwam door bosbranden en verrotting was ongeveer evenveel als wat planten op land en in de zee vastlegden. De 'deken' bleef even dik. Wat we nu doen is fossiele brandstoffen uit diepe aardlagen naar boven halen en als benzine, kerosine, kolen en gas verbranden. En zo komt er heel veel extra CO2 in de lucht, waardoor de deken om de aarde in een rap tempo dikker wordt: het broeikaseffect.

 

euro 6 norm min

https://www.toi.no/getfile.php/1340128/Publikasjoner/T%C3%98I%20rapporter/2015/1407-2015/1407-2015-sum.pdf

 

Inschrijven nieuwsbrief