Een bus huren is een milieubewuste keuze

Beeldt u zich eens in hoeveel auto’s er nodig zijn om alle passagiers uit één touringcar te kunnen vervoeren. Een bus huren is een bewuste keuze voor het milieu, zeker bij Pouw Vervoer! We beschikken over een modern wagenpark en de meeste touringcars uit ons wagenpark hebben de schoonste en zuinigste motor verkrijgbaar in de markt. Deze motoren produceren aanzienlijk minder schadelijke uitstoot en dat is te merken voor het milieu.

Klimaatneutrale brandstoffen

Vanaf februari 2020 rijden alle bussen bij de Pouw Vervoer Groep op klimaatneutrale brandstof. Met Co2 neutraal lopen dieselmotoren zuiniger, waardoor ook de Co2-uitstoot afneemt. Er blijft echter altijd een bepaalde Co2-restemissie over die onze brandstofleverancier aanpakt door investeringen in andere vormen van duurzame energie zoals windmolens. Met het positieve Co2-effect dat hierdoor onstaat, wordt dan de eigen resterende Co2-uitstoot geneutraliseerd.

Samen reizen

Bedenkt u eens hoeveel CO2 u kunt besparen door uw personeel niet met de auto naar het bedrijfsuitje te laten gaan, maar een bus te huren. Dat is niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar ook nog eens gezellig en direct contact onder collega’s! Pouw Vervoer brengt u graag naar een gezellig bedrijfsuitje met een prachtige touringcar.

Dagelijks van uw kantoor naar het station

Uw medewerkers en collega’s willen best met het openbaar vervoer komen, maar het kantoor is zo lastig te bereiken. Wat dacht u van een dagelijkse verbinding met uw kantoor en een station in de buurt? Een duurzame keuze en het eerste werkoverleg van de dag is al gevoerd in de bus!

Het nieuwe rijden

Daarnaast motiveren wij onze chauffeurs hun rijstijl aan te passen zodat ze zuiniger rijden. Sinds de start van dit project hebben wij onze CO² uitstoot aanzienlijk verminderd. Dat maakt reizen met onze bussen een milieubewuste keuze.

Diesel milieu eisen, is het nog geloofwaardig?

De meeste bussen bij Pouw Vervoer hebben Euro 6 motoren met een lage stikstofoxide uitstoot. Er is veel media aandacht aangaande de geloofwaardigheid van deze motoren. Volkswagen kwam in het nieuws door de zogenaamde ‘sjoemeldiesels’. Je zou dus denken dat een bus, omdat hij groot is, veel meer uitstoot veroorzaakt. Maar zoals diverse onderzoeken aantonen is dit niet het geval. Een onderzoek van het TØI (Noors Instituut  voor transport onderzoek) en onderzoekers van ICCT (Raad voor schoon vervoer) hebben bevestigd dat personenauto's, in vergelijking met geladen vrachtwagens en bussen met passagiers, een tot tien keer hogere uitstoot van stikstofmonoxide hebben.

euro 6 norm min

Testen door wereldwijd gerenommeerde onderzoeksbureaus

Op basis van de testen van voertuigen in 2013-14 is de belangrijkste conclusie dat de NOx-emissie in het echte verkeer en bij koud weer (-7 ° C) van nieuwe lichte voertuigen met Euro 6-dieselmotoren nog steeds hoog zijn. Zware voertuigen met Euro 6 motoren, inclusief stadsbussen, hebben nu effectieve technologie voor de zuivering van NOx en stoten slechts kleine hoeveelheden van alle soorten uitlaatcomponenten uit. Bron: TØI Report 1407/2015. Schrijvers: Rolf Hagman, Christian Weber and Astrid H. Amundsen

Kortom: Als we de bus nemen zijn we met zijn allen heel milieubewust bezig!

https://www.toi.no/getfile.php/1340128/Publikasjoner/T%C3%98I%20rapporter/2015/1407-2015/1407-2015-sum.pdf

 

Liever persoonlijk contact?

Onze medewerkers helpen graag!

Bel ons direct

Inschrijven nieuwsbrief