Ramon is doorgewinterde touringcarchauffeur, voor Dirk-Jan is chauffeur zijn een tweede baan. In ieder geval zijn de mannen het eens dat alleen maar achter een bureau zitten niets voor hen is. Zij worden gelukkig van het werken als chauffeur.

Samenwerking Landschap Erfgoed Utrecht en Pouw Vervoer

Dirk-Jan en Ramon zijn buschauffeur: ‘Het zit in je bloed’

Ramon vertelt dat hij al in 1995 begon: “Ik werkte na mijn studie een tijdje als boekhoudkundig medewerker, maar ik vond het helemaal niet leuk op kantoor. Toen heb ik mijn groot rijbewijs gehaald.” Dirk-Jan werkt nog wel op kantoor, maar rijdt sinds 2020 ook in bussen: “Ik word niet gelukkig van de hele week op kantoor naar een beeldscherm staren.”

Je komt nog eens ergens

Wie gaat werken als chauffeur bij Pouw Vervoer kan alle kanten op. Dat vinden de mannen ook zo fijn aan het werk. “Je komt op verschillende plekken en in aanraking met verschillende mensen. Het heeft echt mijn horizon verbreed”, vertelt Dirk-Jan.

Dat gaat voor Ramon ook op: “Ik ben op veel meer plekken gekomen dan waar ik zelf heen zou gaan. Door mijn werk kwam ik erachter dat er zo veel te zien is in Europa – en ik ben nog niet uitgekeken!”

Je kunt als chauffeur bij Pouw Vervoer namelijk ingezet worden voor verschillende ritjes met een bus. Het kunnen lijndiensten zijn, maar als chauffeur van Pouw Vervoer kun je ook pendeldiensten op festivals rijden, een voetbalclub naar een uitwedstrijd vervoeren of groepen naar of door het buitenland brengen. Het leven van een buschauffeur is dus nooit saai!

Lees verder onder de foto

pouwvervoer vacature buschauffeur ramon

Ramon onderweg in de touringcar

Werken als het jou schikt

Met die veelzijdigheid gaat flexibiliteit gepaard. Zo werkt Ramon dagelijks als touringcarchauffeur, maar werkt Dirk-Jan nu alleen op de woensdag. Je hoéft dus niet elke dag in een bus te rijden. Dirk-Jan vertelt: “Ik werk nu vier dagen op kantoor en op woensdag ben ik aan het rijden. Dat breekt lekker de week.”

Voor Ramon zijn de ritjes naar het buitenland favoriet. Die doe je natuurlijk niet in een dag retour, maar dat is helemaal niet erg. Hij vertelt: “Een groep dames op leeftijd uit Leeuwarden gaat vaak naar Engeland. Zij vragen dan ook specifiek om mij als chauffeur. Ik vind dat heel leuk!”

Vaak worden die voorkeuren ook gehoord – dat gaat zowel op voor de klanten die vragen naar een chauffeur als chauffeurs die bepaalde diensten liever rijden. Voor Ramon en Dirk-Jan zijn de touringcars favoriet. “Toen ik alles had geprobeerd, kwam ik tot de conclusie dat ik touringcars het leukst vindt”, vertelt Dirk-Jan.

Variatie en uitdaging

Ritten met touringcars zijn er voor allerlei doeleinden: schoolreisjes, vrijgezellenfeestjes, personeelsuitjes en vakanties van groepen. Heel wat anders dan een lijndienst die op en neer gaat langs dezelfde route. Dirk-Jan en Ramon vinden hier ook de uitdaging in hun werk.
Ramon: “Ik ben altijd bezig mijzelf te ontwikkelen. Voor zo’n reis naar het buitenland probeer ik dingen uit te zoeken over de omgeving.” Ook Dirk-Jan vindt het leuker: “Het is meer werk dan de lijndiensten: je moet uitzoeken waar je precies moet zijn en of je daar met een bus kunt komen.”

Lees verder onder de foto

pouwvervoer vacature buschauffeur dirkjan

Dirk-Jan tevreden bij de touringcar

Blij rijden

De mannen zijn beiden tevreden over hun werk en werkgever. Dirk-Jan vertelt: “Het bedrijf is flexibel en de medewerkers op de vloer krijgen ook de waardering. De eigenaar vraagt persoonlijk hoe het met je gaat, terwijl er meer dan 200 medewerkers zijn.” Ramon vult aan: “Rijden zit in mijn bloed, daarom doe ik dit ook.”

Ik wil ook werken als chauffeur

Wil jij ook bijverdienen naast je studie of kantoorbaan? Dat kan! Bij Pouw Vervoer zoeken ze namelijk chauffeurs. Wie weet breng jij komende zomer de festivalgangers met de pendelbus, rijd jij lijndiensten in jouw stad of ga je op pad met een voetbalteam of vrijgezellenfeest.

Bron: In de buurt

Inschrijven nieuwsbrief