De Gemeente Utrecht en touringcarbedrijf Pouw Vervoer B.V. uit Vianen hebben een meerjarige vervoersovereenkomst gesloten voor het schoolzwemvervoer. Deze overeenkomst start in het schooljaar 2019-2020 en kent een looptijd van twee schooljaren en mogelijkheid tot meerdere verlengingsjaren. Het betreft vervoer van circa 1.000 leerlingen plus begeleiding die reizen met deze vervoersvorm.

Europese aanbesteding

In maart 2019 publiceerde de gemeente Utrecht deze Europese Aanbesteding. “Als zittend vervoerder is een dergelijke aanbesteding altijd weer een éxtra uitdaging, aldus Leendert Vellekoop algemeen directeur bij Pouw Vervoer Groep waartoe touringcarbedrijf Pouw Vervoer behoort.” Samen met ons team specialisten op ons hoofdkantoor in Vianen hebben wij een offerte opgesteld welke niet alleen een marktconform tarief biedt maar juist ook aansluit op de zwemvisie van de Gemeente Utrecht. De gemeente Utrecht heeft als doelstelling het vergroten van de zwemvaardigheid van alle Utrechters.

Vellekoop ligt toe: “Naast een economisch meest voordelige inschrijving bood deze opdrachtgever ook de mogelijkheid om duurzaamheid, educatie en social return toe te lichten. Voor ons heel gebruikelijk, maar wij hadden de mogelijkheid dit duidelijk te beschrijven in deze aanbesteding. Daarnaast diende er een praktijksituatie beschreven te worden en deze sloot naadloos aan op de interne procedures bij ons bedrijf.”

Pouw Vervoer Groep

Het hoofdkantoor van de Pouw Vervoer Groep is gevestigd in Vianen, daarnaast heeft de vervoersgroep vestigingen in onder andere Woerden, Benschop, Amersfoort en Hilversum. Tot de Pouw Vervoer Groep behoren touringcarbedrijven Pouw Vervoer en Besseling Travel. Beide labels beschikken over de ISO certificering en Keurmerk Touringcarbedrijf.

Touringcarbedrijf Pouw Vervoer bestaat al meer dan 25 jaar en verricht alle vormen van touringcarvervoer zoals; schoolreizen, meerdaagse studiereizen, evenementenvervoer, OV-lijndiensten, zakelijk- en vip vervoer. Met 150 voertuigen is er eigenlijk altijd wel een geschikte vervoersoplossing.