Zo’n veertienhonderd gasten, geheel in het wit gekleed, hebben zaterdagavond 31 augustus de zomer gevierd met het Dîner en Blanc op de Sophialaan in Den Haag. Pouw Vervoer is met trots vaste vervoerder van Diner en Blanc en maakt hiervoor het vervoersplan, denkt mee en in de logistieke organisatie, het inzetten van coördinatoren en verkeersregelaars.

 

Het uit Parijs overgewaaide festijn is altijd omgeven met veel geheimzinnigheid. De ‘pop-up picknickers’ worden vanuit het hele land opgehaald. De locatie wordt pas op het laatste moment bekendgemaakt. Voor Pouw Vervoer een uitdaging om de planning van eigen bussen en van partnerbedrijven, met grote discretie te organiseren.

Dîner en Blanc is een jaarlijks feest voor ‘vrienden van vrienden’ die samen de zomer en het leven vieren. ,,Een soort picknick in de openbare ruimte’’. De gasten, de zogenaamde pique-niqueurs, verschijnen in witte kleding, waarbij bloemen als enige gekleurde accessoires zijn toegestaan. De deelnemers bereiden van tevoren een driegangenmaaltijd voor en nemen deze mee in een picknickmand.

Je kunt alleen door vrienden voor het diner worden uitgenodigd. ,,Een feest voor vrienden van vrienden. Het is gezellig met elkaar de zomer vieren. Dat is het eigenlijk’’, legt een genodigde uit. ,,En genieten van heel lekker eten’’, vult een tafelgenote aan.

De avond begint traditiegetrouw met een akoestisch optreden bij de start van het diner, het zwaaien met servetten en het meezingen tijdens het afsteken van sterretjes. Daarnaast zijn er diverse artistieke acts. Om middernacht is het feest afgelopen en wordt alles netjes opgeruimd. De gasten verdwijnen zogezegd als ‘schimmen in de nacht’ in de touringcars die ze door het hele land op de vooraf bepaalde opstapplaatsen afzet.

Ieder jaar wordt de culinaire ‘pop-up picknick’ op een andere plek gehouden. ,,Een picknick in de open ruimte’’, verduidelijkt Drukker. In 2018 waren de Markthallen in Amsterdam het decor voor Dîner en Blanc, in 2017 streken de gasten neer op de Markt in Gouda, in 2016 in de Cruiseterminal in Rotterdam en in 2015 werd de Markt in Delft aangedaan.

Pouw vervoer diner en blanc 2019 min

Pouw vervoer diner en blanc min

Bron: Algemeen Dagblad - 1 september 2019