Wij hebben 17 juni in Den Haag actie gevoerd voor financiële steun en een gelijke behandeling: Honk4Hope

Op 17 juni nam Pouw Vervoer deel aan de publieksvriendelijke actie in Den Haag. Samen met veel andere touringcarbedrijven. Oprichter Johan Pouw was de laatste weken in diverse nieuwsuitzendingen te zien en bij de talkshow Op1 aan tafel om over het veelbesproken onderwerp te bespreken. ‘Als er volle vliegtuigen mogen vliegen en volle treinen en OV-bussen mogen rijden, dan moest een normale bezetting in een touringcar toch ook mogelijk zijn?’ Gelukkig mogen we vanaf 1 juli onze touringcars weer normaal inzetten. Met mondkapje natuurlijk!

Het is volledig veilig om in een touringcar te reizen. Wellicht denkt u 'Ik zie het niet zitten om met een groep een op pad te gaan'. Pouw Vervoer weet als geen ander hoe het in groepsvervoer gaat. Wij hebben naast de vele touringcars ook een deel openbaar vervoer bussen. De protocollen en veiligheidsmaatregelen hebben wij vanaf het eerste uur gevolgd en uitgevoerd. Wat het grote verschil is met openbaar vervoer en een rit met een groep schoolkinderen, collega's of teamgenoten is dat een touringcarrit vanaf A naar B gaat zonder dat er andere mensen in en uitstappen, zoals bij het openbaar vervoer het geval is. Er is praktisch geen personenbeweging tijdens de rit. Over het algemeen wordt een touringcarrit uitgevoerd met een vaste groep, dus de meeste reizigers kennen elkaar. Tevens wordt van te voren een gezondheidsverklaring geeist en dient een mondkapje te worden gedragen. Daarbij is een touringcars voorzien van een inventief luchtcirculatiesysteem wat, zoals u weet van boven naar beneden wordt geblazen en onder bij de stoelen naar buiten wordt geleid. Op onderstaande afbeelding kunt u zien hoe de luchtstroom in een touringcar eruit ziet. Pouw Vervoer luchtcirculatie in touringcarsBij Pouw Vervoer kies je voor veilig en verantwoord personenvervoer met een schone luchtcirculatie.

Lees het artikel over de versoepelingen vanaf 1 juli op de site van het Ministerie van I&W: Nieuwsbericht ministerie I en W