Ook bij Pouw Vervoer zijn ze hard op zoek naar nieuw enthousiast personeel. Maar hoe vind je deze in een tijd waarin het werkaanbod groter lijkt dan ooit?

Pouw Vervoer bedacht een ludieke actie: geïnteresseerden de mogelijkheid geven zélf een bus te besturen.

Het idee ontstond bij Marketing manager Arjan van Midden van Pouw Vervoer uit Vianen. Een open dag, maar dan net iets anders. Niet traditioneel het pand toegankelijk maken voor nieuwsgierigen, maar gewoon actie! De managers gaven toe dat binnen de organisatie de reacties wat sceptisch waren. Maar dat weerhield hen er niet van.

Social media en video
Net als bij iedere actie is een goede voorbereiding cruciaal. Daarom werd er een flitsende video gemaakt en op de social media kanalen geplaatst. Onder de naam ‘Keertje-rijden-op-een-bus-dag’ werd de kijker opgezweept, met succes! Tientallen bezoekers kwamen op de open busdag af om een ritje te maken in de bus. Na deze spannende rit kregen ze allemaal de vraag: “wat vond je ervan?”

Pouw Academy
Met deze unieke ervaring werd er bij 17 personen iets losgemaakt. In de weken na deze open dag, volgde er bij allemaal een vervolggesprek waar een rijtest uit voort kwam. Op 4 januari is uiteindelijke de allereerste Pouw Academy klas gestart waarin 12 van deze kandidaten worden opgeleid tot buschauffeur. Recentelijk mocht Vincent van Soelen na 8 weken les zijn rijbewijs D ophalen.

Gefeliciteerd Vincent met deze topprestatie en welkom bij Pouw Vervoer!

Vincent van Soelen

#jointhePOUWerteam

Inschrijven nieuwsbrief